Nu har julstöket börjat. Brunkål är det första jag gör, luktar i flera dagar. Men gudagott att äta.
Bliderna ville inte som jag hur jag än gjorde så hamnade dom på fel håll.
Jag gör inte så mycket numer till jul, sill köper jag färdigt. Förr la jag in eget men med åren har jag blivit mer ekonomiskt tids och stressbesparande.
Det blir mycket vegetariskt pga att min mans flickor är vegetarianer. Finns mycket gott där, men en skinka har vi och köttbullar förstås.
Nytt på vårat bord är potatis och kesopaj med curry.
Pannkaksrulle med svampstuvning.
Hemmagjord röbetssallad.
Tomat och mossarellasallad.
Och lite till.
Men lång från alla dessa måstenrätter som ingen åt, för det fanns såååå mycket att välja på.
Ha det finnt i julköket
önskar Fen.
Ett ord på vägen: Så kärlek, skörda vänskap, lev väl.
Primrose
6 december 2012 10:46
Brunkål det är gott! Det har vi också ,-)))
Det är lite ovanligt med brunkål där jag bor, folk äter mest rödkål.
Men i min familj har vi alltid haft brunkål för min pappa kommer från Skåne ,-)
Mycket gott äter ni ,-)
Ha det fint, KRAM Primrose ,-)
http://penandparchment-penandparchment.blogspot.se
skogsfen
6 december 2012 11:57
Ja vi äter gott men inte som det var förr, mycket bättre nu. Nu äter vi med måtta och mår gott.
Kram från Fen
skogsfen
6 december 2012 11:56
Mina grannar bor så långt bort att de inte störs, vilken tur.:) Jag ugnsbakar den blir så god. Min styvfar kom från Skåne och min före detta svärmor...därifrån kommer brunkålen hos mig.
Kram från Fen
Spanaren
6 december 2012 12:28
Brunkål det har jag aldrig ätit.
Hur smakar det?
Förstår inte detta med att foton lägger sig på tvären ibland?!?!
Läste att kålrot med senap på mosvarade skinka för de som inte äter skinka.
Jag tror det var oxfilé med potatisgratäng dom skulle äta hos min bloggvän Azlan. Skinka på smörgås till kvällen.
Kul att alla gör det enklare till jul och trivs sedan med det dom vill äta osv.
Ha en bra dag/kram
http://spanaren55.bloggplatsen.se
skogsfen
7 december 2012 06:26
Det är svårt att beskriva en smak, men söt salt mjukt och lent. Gör lite och prova. Ta vitkål skär i små bitar ca 2 cm, lägg i ugnsform slå på grönsaksbuljong inte så det täcker utan bara så det blir blött fyll på under tiden om det kokar bort, salta och lägg klickar av smör över ringla sirap sätt i ugn på ca 175 grader tar ca 2 tim rör om ibland och smaka av. Kålrot har vi med som skinka :)
Kram från Fen
Spanaren
7 december 2012 08:00
Men du detta låter ju som mumma för mig som gillar kålpudding. Måste påminna lite om det eller hur? Vi har så bra bloggar så ingen kan kopiera av våra texter ... kopiera av din text och skicka till mig i ett privat mejl ... tack/kram
http://spanaren55.bloggplatsen.se
skogsfen
7 december 2012 08:07
Ok ....kommer, kram
Primrose
8 december 2012 11:27
SKON :
Märke, ingen aning!
Luddigt varma inuti, snygga svarta.
Med vändplatta med taggar under, dom täcker hela sulorna, sån platta man vänder ,så att taggarna kommer utåt när man vill, annars är sulan vanlig.
KRAM Priomrose ,-)
http://penandparchment-penandparchment.blogspot.se
skogsfen
8 december 2012 12:26
Tack för svaret, ska hålla utkik efter nästa vända till stan.
Är ju inte klokt att jag inte skaffat det redan.
Kramis från Fen