Skogsfen

Direktlänk till inlägg 13 februari 2013

Förändra ditt liv...om du vill.

Av skogsfen - 13 februari 2013 09:08

Hej på er!

Ibland så trasslar livet till sig eller så kör man fast i gammla hjulspår. Då kan det vara läge att göra något som för alltid förändrar livet. Här är en länk till det:

26 enkla tips som förändrar livet......Lycka till.

Kom att tänka på TV med förändringar och så... När jag var liten så kom TV-en för första gången in i mitt liv när jag var i 10-årsåldern. Vi bodde då längst upp i Värmland i en liten by som heter Höljes. Höga berg gjorde det svårt för motagningen så höga master sattes upp. Tekniken var i sin vagga och bilden därefter. En kanal och det var mest myrornas krig som sändes.

Men vi bänkade oss framför Tv-n om kvällarna hela familjen + grannar och vänner. Det var nästan högtidligt att sitta där och titta på suddiga bilder där man fick gissa vad det handlade om. 

Men det var en viss gemenskap för det pratades en hel del eftersom bilden var så dålig.

Vartefter så blev det ju bättre och bättre, nu tror jag inte de som bor där har några som helst problem, nu finns ju parabol och satelit.

Då fanns det bara en kanal sen kom tvåan, sen färgTV och fyran, vill ni läsa mer så.

 

Ja nu vet ni ju alla hur det blev. Fler kanaler än man kan titta på, TV-apparater överallt, man sitter där ensam eller med någon familjemedlem. Ibland avbryts kalas för det går ju en sån himmla bra serie och den får vi ju inte missa. Skrämmande eller bra, ja det är frågan...vad tycker ni. Har TV-n fått för mycket plats i våra liv?

Kram från skogsfen.

  

Ett ord på vägen: Livet ÄR föränderligt, se till och lev och upplev på vägen.


 
 
Spanaren

Spanaren

13 februari 2013 10:33

Vilka bra och vettiga tips + att sajten verka bra också ... tack!
Teven ja ... hur många satt inte och bara tittade på testbilden *skratt* Många ville sen ha färgteve och gick på aprilskämtet med nylonstrumporna .... nostalgi ... tack!

Ha en bra dag/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

skogsfen

13 februari 2013 11:10

Ja visst var 26 tips sidan bra. Min dåvarande svärmor ville ha färgTV...Ha, ha, där blev det negativ stämning ett tag.
Kram/Skogsfen

 
Moonlightshadow

Moonlightshadow

13 februari 2013 10:40

Så lustigt att komma in på din blogg och läsa det här, efter inlägget jag precis skrivit på min blogg. :)

Kram!

http://moonlightshadow.bloggplatsen.se

skogsfen

13 februari 2013 11:22

Det finns alltid någon mening men allting. ;)
Kram från Skogsfen

 
Sanna

Sanna

13 februari 2013 17:34

Så bra skrivet och tyvärr så känner man ju igen sig en hel del. Fast det där med att titta mycket är bara under den värsta vintertiden vill jag poängtera då jag annars har andra hobbies på sommaren.
*asgarv* Vilken bild!


Kram/S

http://www.sancha.bloggplatsen.se

skogsfen

13 februari 2013 17:46

Tv tittande är nog mest på vintern som du skriver. Jag menar inte att det är fel att titta på TV, jag gör det också. Nej jag mena att det kanske har blivit lite för mycket, att man väljer TV istället för att umgås, TV-n som barnvakt åt barnen. Sen finns det många ensamma som har sällskap av TV-n. Men, den har för stor plats i mångas liv.
Kram från Skogsfen

 
TantGlad

TantGlad

13 februari 2013 20:51

Visst var det så förr att man nästan tittade på allt. Jag kom ihåg en strejk på tv och jag tror det var 1980. Efter 2 veckors strejk satt man och kollade på presis allt. Kom ihåg myrornas krig då och jag var 13.
Tv utbudet har blivet så stort nu, att man inte vet vad man ska titta på.
Kram från mig.

http://TantGlad.bloggo.nu

skogsfen

14 februari 2013 09:08

Ja så var det, nyhetens behag. Men ibland tycker jag att TV-n hos en del får för mycket plats. Jag själv är inget undantag, jag tittar ibland alldeles för mycket på TV.
Kramar från Skogsfen.

 
Ruth

Ruth

14 februari 2013 14:54

Jag är nog fastbunden i mitt ekorrhjul, tror jag inte vill förändra något heller, trivs med min tillvaro.
Nu är det inga problem med att se TV i Höljes längre, men att få en bra teckning för mobil är fortfarande svårt. Min man är född i Klaråsen ett stenkast från Höljes. Hans mammas morfars hus har vi nu som fritidsställe både vinter och sommar. Min man har total renoverat huset så det är helt tipp - topp.
Ja, både TV och dator tar för stor del i våra liv, gemenskapen och samvaron har gått mycket förlorat.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

skogsfen

14 februari 2013 15:34

Nämen ser man på, det var kul att höra. Jag bodde där under kraftverksbygget var en av utbölingarna*ler*. Men jag kom bra överens med er. Klaråsen vet jag precis var det ligger. Minns min tid där med glädje. Min man och jag var upp för några år sedan och campade några dagar då bodde vi på Höljes camping.
Ha det bra på alla hjärtans dag och hälsa maken kanske vi har träffats.
Kram från Skogsfen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av skogsfen - 21 november 2016 16:09

...jag skrev ju att jag skulle uppdatera om det blev något täcke eller inte. Här kommer det lite bilder.           Började med att sy remsor till en lång remsa, vek sydde ihop och klippte upp, vek sydde ihop och klippte upp tills det var la...

Av skogsfen - 9 september 2016 16:16

Snart bara om någon timme kommer mitt näst älsta barnbarn på besök. Hon bor numera i England men är hemma på kort besök. Ska bli så kul träffa henne och få höra lite skvaller från England. Jag har fyra barnbarn i ålder mellan 6-24 år Alla åldrar har ...

Av skogsfen - 2 september 2016 10:26

Hej på er! Ja nu börjar alla saker hända. Efter en skön och vilsam sommar börjar livet spåra in i vanor igen. Varje måndag mellan 10:30 till 11:00 läser jag för några intresserade på ett äldreboende, längden av läsningen varierar beroende på åhörar...

Av skogsfen - 31 augusti 2016 12:00

....i en serie som gått på TV, Downton Abbey. Jag brukar inte titta på serier p g a att man måste vänta en hel vecka till nästa o s v. Men i bland har det hänt denna hoppade jag i alla fall över då när den gick på TV. Hörde många kommentarer om den o...

Av skogsfen - 22 augusti 2016 18:48

Hej på er! Ja nu har jag äntligen tagit mig i kragen och satt mig vid datorn. Min sommar har varit fantastisk på många vis, men klart det finns det som inte varit så roligt också.   Först var vi på Kreta i maj hade fint väder och jag lyckad...

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Vem är här?

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Skapa flashcards