Skogsfen

Alla inlägg under februari 2013

Av skogsfen - 17 februari 2013 12:03














 

Blev inspirerad av två bloggvänner och plockade fram några sommarminnen i blomsterform.

 

Ovan en fjärilsbuske med fjäril.





Krokus i gräsmattan.

 


Syrenhotensia.


 


Copyright Skogsfen                                                     Pion.

 

Det blev en blandning av vår sommar och höst.


Kramar från Skogsfen.

   
 

Ett ord på vägen: Spar dina minnen i hjärtat men i bland kan det vara bra med ett foto.

Av skogsfen - 16 februari 2013 08:50

Vet ni vad jag köpte för min vinst, jo er par halkskydd,ha,ha. Jag skulle in på apoteket och köpa tandpetare ni vet sådana där i olika färger, heter nog mellanrumsborste. Då kom jag på att jag hela vintern tänkt köpa halkskydd, och nu tyckte jag att jag kunde slå till, sagt och gjort. Här kommer föresten bildbevis på min rikedom.

    

Kika på den här blomman är det någon som vet vad det är för något                      


I dag ska jag slipa ett bord och måla om, gubben är på scouterna så jag har alla utrymmen för mig själv. Såg på TV i morse att det ska komma mer snö, hoppas det är sista rycket för denna vinter. Den får stanna nästa vecka med för då har barnen sportlov och några av dem gilla nog snön. Men sen vill vill jag ha vår det vill fåglarna med hörde några av dem ta ton....så det är på gång.   


Såg föresten något ovanligt, för mig  i a f. När jag körde till jobbet så flög en fågel stor som en trast före bilen och vände sig upp och ner och flög alltså på rygg och sen tillbaka på rätt håll och på rygg igen. Sen delade våra vägar på sig jag var tvungen att följa vägen. Är det ett naturligt beteende eller var den sjuk?


Ha en fin lördag. Kramar från Skogsfen.

  


Ett ord på vägen: Le och hela världen ler med dig




 

Av skogsfen - 15 februari 2013 10:43

I går var det alla hjärtans dag, min man och jag brukar inte fira det så där speciellt men iblad så. Jag jobbade kväll och skulle vara hemma vid 20:30-tiden. Men när jag körde hem tänkte jag att JAG skulle överaska min man med blommor och något gott. Körde förbi affären köpte tulpaner och sallad med kyckling. Så när jag ska betala så säger jag, jag tar en triss med. Gubben hade också fixat något gott så lotten glömde jag bort tills i morse....såvid sex-sju i morse kom jag på det. Skrapar och tror inte mina ögon  tittar igen räknar jo, det är tre likadana 10 000...jipppi. Har aldrig hänt förr köper en lott då och då, kanske 5-6 om året småvinnster och ny lott har hänt. Men detta....Wow.


Kramar från en Glad Skogsfe

  

Ett ord på vägen: Ge inte upp plötsligt så händer det.

Av skogsfen - 14 februari 2013 10:12


Vänser, höger, höger, vänster????

Ja, det är den stora frågan. Under några dagar har jag studerat era bloggar och kommit på något. De flesta av er har presentationen och hela raddan av info på höger sida. Så då tänkte jag att det är kanske lättare för ögat på något vis, kanske vår hjärna vill ha det så. Så nu har jag lagt mitt till häger med.

Vad tycker ni, spelar det någon roll?

Eller finns det en "bästa" sida?

Kramar på alla hjärtans dag till er alla.

  

Från Skogsfen.

Ett ord på vägen: Det är inte målet utan vägen som är mödan värd. (Karin Boye)

Av skogsfen - 13 februari 2013 09:08

Hej på er!

Ibland så trasslar livet till sig eller så kör man fast i gammla hjulspår. Då kan det vara läge att göra något som för alltid förändrar livet. Här är en länk till det:

26 enkla tips som förändrar livet......Lycka till.

Kom att tänka på TV med förändringar och så... När jag var liten så kom TV-en för första gången in i mitt liv när jag var i 10-årsåldern. Vi bodde då längst upp i Värmland i en liten by som heter Höljes. Höga berg gjorde det svårt för motagningen så höga master sattes upp. Tekniken var i sin vagga och bilden därefter. En kanal och det var mest myrornas krig som sändes.

Men vi bänkade oss framför Tv-n om kvällarna hela familjen + grannar och vänner. Det var nästan högtidligt att sitta där och titta på suddiga bilder där man fick gissa vad det handlade om. 

Men det var en viss gemenskap för det pratades en hel del eftersom bilden var så dålig.

Vartefter så blev det ju bättre och bättre, nu tror jag inte de som bor där har några som helst problem, nu finns ju parabol och satelit.

Då fanns det bara en kanal sen kom tvåan, sen färgTV och fyran, vill ni läsa mer så.

 

Ja nu vet ni ju alla hur det blev. Fler kanaler än man kan titta på, TV-apparater överallt, man sitter där ensam eller med någon familjemedlem. Ibland avbryts kalas för det går ju en sån himmla bra serie och den får vi ju inte missa. Skrämmande eller bra, ja det är frågan...vad tycker ni. Har TV-n fått för mycket plats i våra liv?

Kram från skogsfen.

  

Ett ord på vägen: Livet ÄR föränderligt, se till och lev och upplev på vägen.


Av skogsfen - 11 februari 2013 09:41

Hej på er!


Jag stod på vågen kl 8:00 i dag på morgonen.....0,6 kg

mindre av Skogsfen.

Trallallalla......

  

Av skogsfen - 10 februari 2013 10:51

I går var det en riktig datastruldag. Skulle in och kika runt hos er tänkte jag för jag var ledig och hade gjort det jag skulle osv...

Men när jag öppnade upp min dator så kom inte den sida upp som är min startsida, ja ni vet säkert hur man ser ut i ansiktet då. Avlång och med hakan i knäet stirrade jag på skärmen och fattade inte ett dugg. Började leta var inne på alla ställen tyckte alla inställningar var rätt. Där rätt som det var så var sidan där igen. Men var tryckte jag, vad gjorde så att sidan kom fram igen? Gick ut från sidan och in igen...ve och fasa borta. Nu slet jag mitt hår ropade på maken HJÄLP. Han kom och han förstod inte heller. Nu var det alltså kört tänkte jag. Var är alla mina bokmärken?

Jo jag fick fram en annan sida och där kunde jag plocka fram mina bokmärken, men jag ville ha den jag var van vid..den som JAG har bestämt hur den skulle se ut.

Körde virusprogram den längre varianten, nä det fanns inget intrång inte något som visade att det var fel.

Ett avbrott gjordes för lunch jag gjorde soppa på röd och vitkål blev jättegott.

   

En klick cremefraiche med lite grönt och gubben åt smörgås till. 

Nu var vi mätta och kunde tänka trodde vi, men nej vi gick bet igen. Vi var båda övertygade att det var någon inställning någon stans som blivit fel.

En promenad och kaffe skulle kanske klara våra hjärnor. Inte skönt väder men skönt ändå att komma ut. Kaffet smakade gudomligt...men hela tiden gnavde det i bakhuvudet vad ända in i fanders var det fel någonstans.

Nu började vi jämföra inställningar mellan våra datorer, det är inte helt lätt heller för min dator är nyare och vi har inte samma webbsidor. 

Vi kom överens där ett tag att det nog var en uppdatering av sidan som gjort det hela och att de ändrat, så jag fick nog finna mig i att ha det som det var nu. 

Men jag ville ha min sida tillbaka.....jag vill bestämma hur min sida ska se ut.

Nu hade nästan hela dagen gått och vi hade inte löst det. Då plötsligt ser min man felet, en liten bock i fel ruta som vi inte sett förut och som ett trolleri så har jag min sida tillbaka precis så som jag vill ha den. Men nu undrar jag är det någon som använder min dator på natten???? Eller hur kunde detta hända?

Min man är övertygad om att det är jag som tryckt på någon knapp, och han går och småmyser över det. Jag VET att det inte är så.

Men händer det igen så vet jag var jag ska titta nu. Och inget ont som inte har något gott med sig Datorn fick en rejäl genomgång, stor virusundersökning samt defragmentering och dessutom tog jag bort en massa onödigt (hoppas jag). 

Kvällen avslutades i soffan med film och lax, färnkålsgratäng, sparris, men då var jag alldeles för trött för att ta kort.

Kramar från Skogsfen.

  

Ett ord på vägen: Ge aldrig upp, rätt vad det är så hittar du rätt i livet.





Av skogsfen - 7 februari 2013 09:57

Hej på er!


Ska jobba en sväng i efermiddag så morgonen blev lat.

Fast jag har målat en hylla

så lite har jag gjort.


Nu har det snöat igen allt lyser vitt 

och ger ett rent intryck.

GLÖMM INTE FÅGLARNA NU!

Det är långt tills de klarar sig själva. Jag 

vet de som matar året runt, men det tycker jag inte att man behöver.


Nu har mamma fått tid för undersökning av läkaren som ska operera henne. Jobbar nästan varje dag ledig den 25/2 och kan ni tänka er det var den 25/2 som hon skulle dit. 

För det mesta får jag byta och krabba eller ta ledigt,

men ibland så....ska kanske ta en lott.


Glad i hågen satte jag mig vi TV-n i gårkväll

skulle se Mästerkockarna

men se det var fotboll istället.

Det finns ju SPORTKANALER visa sporten där då.

Vad tycker ni ska sporten få trycka ut annat?

Jag har inget mot sport men jag tycker det är fel

när andra program tas bort.


Kramis till alla från Skogsfen.

  


Ett ord på vägen: Alla stjärnor lyser just för dig och dig och dig .....




Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Tidigare år

Vem är här?

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Ovido - Quiz & Flashcards