Skogsfen

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2013

En ledig dag...

Av skogsfen - 17 augusti 2013 17:17

Plopp så var det ledig dag mitt i jobbarveckan, va är det Lördag. Helt förvirrad i huvudet efter första jobbarveckan den gick såååå fort. Så fort gick det minsann inte innan semestern. Eller gjorde de det? Tid är så olika beroende på vad man gör och hur man mår. Men ändå så på pricken lika i timmar mätt. Så olika man uppfattar tid. Gör man något roligt så räcker tiden inte till, gör man något som man tycker är tråkigt så segar sig tiden fram. Men det beror tydligen också på hur man mår. Jag menar det är ju samma jobb jag har idag som för en månad sen. Så summan av kardemumman blir att man måste ha lite ledigt ibland för att uppskatta sitt jobb.

 

Har läst lite runt på era bloggar för första gången på länge...bloggvilan var skön.

Känner likadant här som med mitt jobb att nu vill jag skriva igen, nu vill jag "snacka" lite med mina vänner här på bloggen. Och ja, jag har tänkt på er och jag har varit inne någon enstaka gång. Men jag rekommenderar er att ta lite ledigt från bloggen ibland. Man behöver ledigt även från roliga saker. 

 

Tant Glad skrev om vår personliga sfär. Den, där man blir besvärad av personer som kryper för tätt intill en. Spännande saker det där. Vissa kan man ha hur nära som helst och andra även om man känner dem får hålla till i ytterkanten  Och man vill inte ha dem närmare man blir olustig till mods om de kommer för nära. Tant Glad känner jag att hon skulle få stå nära mig. Hon gör mig glad när jag läser hennes blogg.

 

Spanaren skrev i dag om "rosord" bara ordet är poesi. Så fint skrivit så jag blev rörd.

 

Fler av er har tagit upp ämnen som intresserar mig och gör att jag känner för att skriva igen. Barndomsminnen och andra fina minnen. Någon hittar på och skriver roliga och fina kåserier som får mig att skratta. Och någon har haft en svår sommar och skriver om sina upplevelser som berör mig, jag tänker på dem i sin sorg. 

 

Jag har läst "Mina fotsteg i ditt hjärta" av Bosse Lindén. Han skriver så det var svårt att lägga boken ifrån sig, ögonen rann över sidorna. Både humor och allvar blandas i en kompott som smakar mer. Jag har både gråtit och skrattat. Rekommenderas. 

 

Kramar från Skogsfen.

 

  

 

Ett ord på vägen: Vi behöver varandra, men ibland så behöver man bara sig själv för en stund. 

 

 

 

 

 
 
TantGlad

TantGlad

18 augusti 2013 07:40

Kära vännen!
Vad fint du skriver om oss bloggvänner. Ja tack för det fina du!
Visst går tiden olika fort beroende hur man mår och kanske åkså vad man gjör. I mitt arbete går dagarna så fort bara för vi har fullt upp. Den går nog saktare när man har lite tråkigt och tittar på klockan liksom.
Bloggvila fast man tycker det är kul är inte dumt. Även roliga saker man gillar kan ju bli som ett begär, om du förstår hur jag menar och då kan det vara bra med vila.
Tack för ditt fina inlägg min vän.
Varma varma söndagskramar till dig!

http://TantGlad.bloggo.nu

skogsfen

18 augusti 2013 10:24

Jag förstår precis vad du menar, det var så jag menade...när saker blir ett MÅSTE då tar det roliga slut. Men som tur är så går det att bota och man kommer tillbaka med nya friska tag. Mitt jobb älskar jag men innan sommarn var jag sliten. Märker tydligare och tydligare att jag inte är 17 år längre. ;)
Kramisar från Skogsfen.

 
Spanaren

Spanaren

18 augusti 2013 08:16

Har skrivit upp Bosse Lidéns bok på min långa önskelista. Bloggvänner förgyller livet på alla sätt plus alla fina kommentarer som är guld värda att läsa. Tänk att få ha en bok med olika inlägg plus kommentarer att läsa ... de du ... det vore något. Fastän man har läst så är det saker som är bra att återkomma till.
Vila från datorn är bara ett måste ibland. Våra hjärnor behöver det för att orka med att ta in allt det som vi vill.
Trevlig söndag fina goa vän/ kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

skogsfen

18 augusti 2013 10:31

Ja Bosse skriver bra kåserier....och boken var jättebra. Jag känner som du att alla mina fina bloggvänner berikar mig. Men som du skriver vi måste vila och återhämta oss. Vet inte om det är åldern eller vad, men i år har jag känt mig sliten. Märkte det så väl både i Turkiet och på semestern hur otroligt skönt det var att inte göra något alls. Ändå tycker jag att jag brukar stoppa när det blir för mycket. Har nu på sommaren bestämt mig för att gå ner i tid på jobbet. Bara beslutet gjorde att jag pustade ut.
Kram från Skogsfen.

 
tulipaner

tulipaner

18 augusti 2013 11:44

Glömde skriva att grodan var fin,och att det underbart med 2 vänner som haft det så bra!
tror att vi inte riktigt är med i tids perspektivet när vi ska på semester det bara den som räknas ,och då går allt sakta.sen när man är tillbaka då har man kommit in i allt på en dag ungefär:)

visst behöver man blogg vila vi ligger ute 1 månad med husbilen varje sommar,och jag kan lungt säga att jag saknar inte bloggandet alls . det går i perioder tycker jag.det ju tur att man inte blivit beroende.
Ha en fin vecka som kommer /kram

http://tulipaner

skogsfen

18 augusti 2013 12:32

Ja man behöver sin semester till att koppla av.
Och som du skriver man är snabbt uppkopplad igen ;)
Kram från Skogsfen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av skogsfen - 21 november 2016 16:09

...jag skrev ju att jag skulle uppdatera om det blev något täcke eller inte. Här kommer det lite bilder.           Började med att sy remsor till en lång remsa, vek sydde ihop och klippte upp, vek sydde ihop och klippte upp tills det var la...

Av skogsfen - 9 september 2016 16:16

Snart bara om någon timme kommer mitt näst älsta barnbarn på besök. Hon bor numera i England men är hemma på kort besök. Ska bli så kul träffa henne och få höra lite skvaller från England. Jag har fyra barnbarn i ålder mellan 6-24 år Alla åldrar har ...

Av skogsfen - 2 september 2016 10:26

Hej på er! Ja nu börjar alla saker hända. Efter en skön och vilsam sommar börjar livet spåra in i vanor igen. Varje måndag mellan 10:30 till 11:00 läser jag för några intresserade på ett äldreboende, längden av läsningen varierar beroende på åhörar...

Av skogsfen - 31 augusti 2016 12:00

....i en serie som gått på TV, Downton Abbey. Jag brukar inte titta på serier p g a att man måste vänta en hel vecka till nästa o s v. Men i bland har det hänt denna hoppade jag i alla fall över då när den gick på TV. Hörde många kommentarer om den o...

Av skogsfen - 22 augusti 2016 18:48

Hej på er! Ja nu har jag äntligen tagit mig i kragen och satt mig vid datorn. Min sommar har varit fantastisk på många vis, men klart det finns det som inte varit så roligt också.   Först var vi på Kreta i maj hade fint väder och jag lyckad...

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Tidigare år

Vem är här?

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Ovido - Quiz & Flashcards