Skogsfen

Direktlänk till inlägg 18 september 2013

Nytt försök....

Av skogsfen - 18 september 2013 15:50

Hej på er!

 

Ja så gör jag ett nytt försök med det jag ville skriva om.

 

Det har flyttat in en granne en bit här ifrån. Har inte tänkt så mycket på det men i veckan så blev jag upplyst. En kollega till mig visste lite mer. Mannen lider av förföljelsemani och han är inte farlig, sa hon. Nehä sa jag, hur vet du det? Jo han äter medicin, sa hon. Vem kollar om han gör det? Nä det gör ingen, sa hon. Ja men då vet ni väl inte om han är ofarlig. Joedå det är han, sa hon och knallade iväg.

Där stod jag och undrade. För jag hade veckan innan hört att det var någon som parkerade bilar lite runt omkring i nära anslutning till hans hus (flyktbilar). Och om det då kommer människor som inte vet vem och hur han är, för nära hans hus en dag. Och om han den dagen inte tagit sin medicin. Vad händer? Är han beväpnad? Många frågor som inte har något svar.

 

Jag har bott granne med en man förut som var psykiskt sjuk. Det slutade med att han satt en hel natt med laddat gevär och siktet på sin fru. Hon kunde prata sig ur det men det kunde gått riktigt illa. Jag mötte honom i skogen en gång och det jag såg i de ögonen fick mig att gena i skogen och skynda hem.

 

På min före detta arbetsplats anställdes en dag en man. Det var mycket hysch hysch runt hela anställningen, det gjorde att några började forska om saken och det visade sig att det var en dömd pedofil som skulle få en andra chans.

 

Ja, vad vill jag ha sagt med detta då. Jo jag undrar vilka som har störst rättighet i samhället. De som har skött sig och lever efter normerna. Eller de som missbrukat sina rättigheter och förstör för andra. Jag förstår att människor kan ha rätt till ett nytt liv och att man borde få en andra chans. Men barnen då de som är alldeles oskyldiga vad har de för rättigheter då.

 

Jag såg på TV för något år sedan att det fanns en ö som de satte sådana på de fick leva fritt på ön men aldrig mer i samhället. Naturligtvis var detta i USA någonstans.

De intervjuade några av de som satt där och en del av dem höll med, de passade inte in i samhället och ville bo ostört på ön.

 

Ja nu vill jag höra er åsikt om detta.

 

Kramar från Skogsfen. 

 

  

Ett ord på vägen: Sträck ut din hand men ge inte bort din själ. 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

   

 
 
primrose

primrose

18 september 2013 22:36

Ja du knepigt!
Det finns ju så mycket olika psykiskt sjuka.
Psykiskt sjuka som kan flippa ur och skada, mörda!
Dom får inte bo nära andra tycker jag, dom får vara instängda någonstans!
Förföljesemani, jag vet inte, det kan ju vara så att han bara vill vara ifred.
Eller så kan han bli våldsam, som sagt knepigt.
Många lider ju av psykisk ohälsa och är hur härliga som helst.
Men dom som kan bli farliga........ja jag själv skulle inte vilja bo nära.
Ingeet svar, men några tankar.
Ha det fint. KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

19 september 2013 20:08

jo, tyvärr så vet man inte alltid vilka de människor är som finns i ens närhet
Både där man bor, ute och i tunnelbanan osv.
det finns människor som begått grova brott och som kommer ut i samhället igen och sedan begår nya...
det är ganska skrämmande...
och speciellt när det gäller pedofiler.....så måste barns trygghet sättas först....att de skyddas fråb sådana personer
Kram

http://ingermaryissa.bloggo.nu

 
Spanaren

Spanaren

20 september 2013 12:30

Så svåra saker du kom med idag. Det bodde en granne vid vårat torp som de sa hade flyktvägar och en massa kartor osv. Han störde aldrig oss på något sätt. Han fick flytta till slut för han hyrde bara och hade inte betalat osv. Vet inte hur jag skulle ställa mig till det du tar upp ärligt sagt. Det du berättar om sen förr och om en granne som siktade på sin fru hela natten ... är så ruggigt hemskt. Tur att det ändå fanns kvar lite logik i den mannens huvud så att hon kunde prata sig fri. Knepiga människor finns det lite varstans. Har inget svar på din fråga. Ha en bra dag/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

 
skogsfen

skogsfen

20 september 2013 19:37

Hej på er!
Jag går in och svarar er alla så här.
Detta är svårt mycket svårt...jag önskar en utopi där alla lever lyckliga men så är det inte. Men jag vill att barnen ska skyddas bättre och det är vi vuxna som måste våga se.
Kram på er jag känner mig inte rädd för min nya granne men det finns en oro att det KAN hända. Jag tror nämligen att sjukvården ibland tar för lätt på svåra frågor och rycker på axlarna.....tills det händer något. Kram igen.

http://skogsfen.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

20 september 2013 21:12

För det första så TACK för din titt och goa kommentar hos mig.

Jag tycker att det är lite ruggigt kusligt att vi har medmänniskor runt omkring oss som jag tycker inte ska vara bland friska och sunt tänkande människor. Sen har vi ju det här med att dessa ska enligt nya rön kunna visstas med oss sk vanliga människor. Men jag tycker inte man ska vara ute bland människor om man på ett något sätt kan skada andras liv, eller sätta andra människor i vår vardag för eventuell risk. Då tycker jag dessa människor heller ska ha en viss tillsyn av personal som vet hur man hanterar detta hos dessa människor. Personligt vill jag inte råka ut för något om jag själv sköter mig och är rädd om de mina. Jag tror att dessa människor ska ha en viss syn och vård.
Ja detta vart mina rader, och som jag tycker.
Lite kusligt åkso att inte veta hur t,ex någon granne skulle bete sig om dom får för sig nåt och är psykisk sjuk. Tänk på barn osv, vad kan dom ev gjöra mot dom.
Dessa vart mina rader kära skogsfen.
Ha nu en fortsatt jättefin helg vännen!
Varm varm kram till dig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Lynx63

20 september 2013 23:42

Titt ut, inget regn idag. Bara sol och sol. HURRA......

Vi beslutar och bestämmer alldeles upp åt väggarna ibland.
Förstår din oro, ha en fin kväll och var rädd om dig.

Stor kram. =)

 
Spanaren

Spanaren

21 september 2013 09:10

Känner du en oro så höll ögonen öppna. Jag litar på din intuition /kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

skogsfen

21 september 2013 18:36

Tack vännen.

 
Ruth

Ruth

21 september 2013 12:35

Inta alla som har en psykisk sjukdom är en fara för omgivningen, jag skulle nog inte vara rädd, men skulle inte tränga mig på. Har han medicin och har varit inskrivet för vård så är det nog ok, alla är inte våldsbenägna för andra utan bara för sig själva. Lev du som vanligt så går livet vidare.
Hoppas du får en fortsatt fin höst och helg.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

skogsfen

21 september 2013 18:37

Jag är inte rädd men känner en oro för vad som kan hända när det kommer folk som inget vet.
Kram från Skogsfe.

 
tulipaner

tulipaner

27 september 2013 11:54

Hej !ett tungt ämne .
men en med förföljelse mani är ingen farlig människa ,man hör ju på ordet förföljelse vad sjukdomen innebär.Nu ska man inte dömma för hårt,han har hoppas jag nån som delar medecin år honom.
för det ju så att dom måste oxå ha någonstans att bo,och här kommer vår bedömning igång ,som vi egentligen inte vet något om hur han fungerar.det som händer i hans fall är ju att han blir säkert mer manisk i sitt förföljande om han inte tar sin medecin.
en andra tanke är ,har nån provat prata med honom? han kanske oxå känner sig förföljd av er som tittar och undrar.
känner lite så .att jag vet inte vad jag har för grannar och det finns olika ohälsor i alla kvarter trapp uppgångar osv
man ska bara vara som vanligt det en människa,vi vet inte vad som händer med oss,om vi är med om ett trauma tex.
jag önskar dig lycka till och var inte rädd det behöver du inte vara .
att vara pedofil är en helt annan historia och den tänker jag inte gå in på.

http://tulipaner

skogsfen

28 september 2013 10:36

Jag dömer inte någon och absolut aldrig sjuka människor, men jag skulle heller aldrig säga att de inte kan bli farliga. Den förra grannen som siktade på sin fru var heller inte "farlig".
Denna man ifråga är nyinflyttad och på landet är det långt mellan stugorna. Det är ingen som sett honom, stugan ligger avlägsen. Det är bilarna som står lite varstans som uppmärksammats. Jag menar inte att han inte får bo där. Men jag tycker att både för honom och oss hade det varit bättre om alla visste. Kanske skulle även han tycka det var bättre. Då skulle ju ingen av misstag störa. Jag vet att det finns många sjuka i vårt samhälle, många som man ser dagligen men inte vet något om. Men denne man utmärkte sig genom att placera ut bilar och det var det som fick folk att undra. Jag är inte rädd men jag är försiktig, kommer inte att störa denne man.
Är genom mitt arbete lite insatt i psykiska sjukdomar och skulle nog inte säga till någon att de inte behöver vara rädda. Jag säger inget alls. Kram på dig från Skogsfen.

 
Ingen bild

Vän till spanaren

28 september 2013 12:00

Vi är många som är psykiskt sjuka, och vem är egentligen riktigt hundra??? Vi kan alla bli farliga i rätt situationer. Om vi hotas, anklagas, blir arga etc. ingen vet var våra egna gränser går. Att vara paranoid har ingenting med att vara farlig att göra. håller med Rut, oftast är vi mest farliga för oss själva. Däremot är det farligt att börja döma människor på ryktesvägen...tänker då på din granne. Har försökt få Fråga doktorn att ta upp det här med psykoser och paranoid problematik, ser att det behövs. Hoppas de gör det.

skogsfen

28 september 2013 13:19

Tack för din kommentar.
Mvh skogfen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av skogsfen - 21 november 2016 16:09

...jag skrev ju att jag skulle uppdatera om det blev något täcke eller inte. Här kommer det lite bilder.           Började med att sy remsor till en lång remsa, vek sydde ihop och klippte upp, vek sydde ihop och klippte upp tills det var la...

Av skogsfen - 9 september 2016 16:16

Snart bara om någon timme kommer mitt näst älsta barnbarn på besök. Hon bor numera i England men är hemma på kort besök. Ska bli så kul träffa henne och få höra lite skvaller från England. Jag har fyra barnbarn i ålder mellan 6-24 år Alla åldrar har ...

Av skogsfen - 2 september 2016 10:26

Hej på er! Ja nu börjar alla saker hända. Efter en skön och vilsam sommar börjar livet spåra in i vanor igen. Varje måndag mellan 10:30 till 11:00 läser jag för några intresserade på ett äldreboende, längden av läsningen varierar beroende på åhörar...

Av skogsfen - 31 augusti 2016 12:00

....i en serie som gått på TV, Downton Abbey. Jag brukar inte titta på serier p g a att man måste vänta en hel vecka till nästa o s v. Men i bland har det hänt denna hoppade jag i alla fall över då när den gick på TV. Hörde många kommentarer om den o...

Av skogsfen - 22 augusti 2016 18:48

Hej på er! Ja nu har jag äntligen tagit mig i kragen och satt mig vid datorn. Min sommar har varit fantastisk på många vis, men klart det finns det som inte varit så roligt också.   Först var vi på Kreta i maj hade fint väder och jag lyckad...

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Tidigare år

Vem är här?

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Ovido - Quiz & Flashcards