Skogsfen

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

Varning för barn, eller?!?!

Av skogsfen - 30 oktober 2013 18:53

I går hörde jag något som fick mig att häpna. Skulle vara roligt höra vad ni tycker. Vi satt några och pratade om ditten och datten och så plötsligt sa någon, detta. -Jag blir tokig på dessa dumma föräldrar som sätter ut trehjulingar vid vägen för att man ska sakta ner.Jag saktar inte ner, sa hon. Men hallå tänkte jag det kan ju vara ett barn i närheten som leker. Detta blir ju helt fel om folk retar sig på detta då kommer det rätt vad det är något liten oskyldigt barn få sätta livet till., och så var det ju inte tänkt från början. Jag tyckte det var ganska smart jag, men blir det felaktig reaktion på det hela så kan det sluta riktig illa. Så då frågade jag vad hon ansåg skulle göras. Hon ville ha kvar skyltarna om AKTA MIG. Då tänkte jag att det kanske finns de som retar sig på dem med. Så vad ska man göra åt detta problem, barn måste få finnas, barn måste få leka, och är det inte vi, vi vuxna som ska rätta oss efter det. Vi som vet och kan och borde, tänka på dem som inte kan, inte vet vad man borde utan bara leker och växer för att bli stora.

Kramar från Skogsfen 

 
 
primrose

primrose

30 oktober 2013 20:37

Hänsynslöst av henne tycker jag!!!
Det är väl samma sak om man sätter ut en skylt eller ställer dit en trehjuling! Båda förmedlar samma budskap. Skrämmande.
Jag vill inte ens veta vad hon tänker, om det en dag händer att hon kör ihjäl någon liten knatte, då blir nog livet en mardröm för henne. Bäst att tänka till före, och BRY SIG!
Nej fy vilken otäck inställning hon har!
Ha det fint. KRAM Primrose ,-)
Vi måste alla hjälpa till att se efter de små, vare sig vi känner dom eller inte!

http://enrosafluga.blogspot.com

skogsfen

31 oktober 2013 11:45

Ja jag blev sååå förvånad för jag hade tyckt att hon verkade så redig och go förut. Blev faktiskt helt stum. Kände som du men Herre Gud hon kommer förmodligen köra på en liten oskyldig unge en dag.
Jag ska höra mig för en gång då vi kommer på tumanhand hon och jag. Om hon verkligen menade vad hon sa.
Kram från Skogsfen.

 
Ruth

Ruth

30 oktober 2013 20:54

Usch, kom det inte upp någon diskussion efter detta dumma yttrande ? så omoget sagt av en vuxen person. En 3-juling ute vid vägen säger lika mycket som en skylt, vad det en skulle stå på den, en trehjuling är en varning nog även om inte barnet syns just då. Barnen är ju våran framtid, vi skall allt värna om dem på alla set och vis.
Många kramar till dig.

http://bernamis.bloggplatsen.se

skogsfen

31 oktober 2013 11:47

Nej jag tror att vi alla blev chockade och kom oss inte för med något alls, dessutom var det precis innan vi skulle bryta upp. Men jag ska vid tillfälle prata med henne igen om det.
Kramar från Skogsfen.

 
Ingen bild

Lynx63

1 november 2013 17:24

Men snälla någon, hur mår denna tös? Älskar sig själv gör hon inte, att kunna leva med vetskap om att man genom slarv/ilska kör över ett barn eller människa överhuvudtaget.

Ja då är hon inte bland dom som är i harmoni med sig själv. Egoistiskt 0-tänkande på hur alla skulle må efter en sådan händelse.

Den tösen behöver information av största grad, om hon stör sig på trehjulingar så stör sig precis som du nämner någon annan på.
Här leker vi skyltar!

Så om alla bilförare ska störa sig på informationer om barn hur skulle det då se ut?

Fråga om hon blir mer uppmärksam då skyltar med älgar kommer? Den som informerar om att viltstängsel upphör?

Det är synd om henne, hon stressar genom livet. Att man inte vill sänka hastigheten för att det ev kan komma ett barn fram, ja då hoppas jag att hon själv inte har några. För tänk om någon tänker som hon, då hennes barn leker vid vägen.

Jag vet också någon som störde sig på precis en trehjuling.
Hans motiv va "MEN DEN FAMILJEN HAR JU INGA BARN DOM ÄR VUXNA" så varför fjanta med en barnleksak?

På det sa jag, den familjen har kanske vänner med barn eller du kanske är så knasig att du inte förstår att dom kan få barnbarn?

Nä det har jag inte tänkt på, jag blev bara arg va hans svar.
Han kör bra nu!

Kram och ha en fin helg..

skogsfen

2 november 2013 18:51

Det var inte någon oerfaren tös det var en 65-årig erfaren dam som borde vetat bättre.

Kram på dig.

 
TantGlad

TantGlad

1 november 2013 21:52

uscha då och så hänsynslöst. Jag håller med ditt tänk som är naturligt och en självklar sak.
Ha det så gott nu söta du.
En fin helg från mig.
Kraaaam från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

skogsfen

2 november 2013 18:52

Ja det var rent obehagligt och värre blir det ju mer jag tänker på det.
Kram från Skogsfen.

 
Spanren

Spanren

4 november 2013 14:29

Jag har lagt märke till att det är oftast småbarnsföräldrar som inte saktar ned genom byn. Givetvis inte alla men många. Min svägerska berättade om skylten som de hade uppsatt på sin gata; Varning för gående pensionäret *humor*
Avskyr texten; Akta levande barn ... som att döda barn leker?!?!
Akta lekande hund har jag skojat om att sätta upp vid stugan *ler*
Köra fort på bostadsområde får bara inte ske!!!!!!!

/kram

Ps Många yrkesförare svänger ut till den andra sidan om de ser jag och Sokko komma gåendes *tumme upp*

Ds Skäll inte på yrkesförare för de är bäst på att ta hänsyn till alla

http://spanaren55.bloggplatsen.se

skogsfen

4 november 2013 14:42

Ja nu var detta en mogen äldre dam som hade både egna barn och barnbarn, så jag fattar inget. Det där med yrkesförare håller jag med om till stor del. Men jag har två gånger råkat ut för dåliga förare. Ska ta det i min blogg en dag.
Kram på dig från Skogsfen.

 
tulipaner

tulipaner

5 november 2013 15:01

det bara att gå till den dan man hade små barn! en skylt kanske man inte ens ser ,men en 3 hjuling gör man det med.fler tre hjulingar ,står jag för.att göra illa nåns barn skulle jag inte kunna leva med pga.för hög fart och inte brytt mig om och titta.

dåligt tänkt av en dam i den åldern.det finns dom som tänkt skaffa såna stora bollar och rulla framför bilen ,för det ger en ju verkligen en chock! ska det behöva gå så långt för att visa hänsyn för barn?! ibland blir man förundrar över folk!

http://tulipaner

skogsfen

8 november 2013 07:59

Ja hon behöver nog en bollchock.
Kramis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av skogsfen - 21 november 2016 16:09

...jag skrev ju att jag skulle uppdatera om det blev något täcke eller inte. Här kommer det lite bilder.           Började med att sy remsor till en lång remsa, vek sydde ihop och klippte upp, vek sydde ihop och klippte upp tills det var la...

Av skogsfen - 9 september 2016 16:16

Snart bara om någon timme kommer mitt näst älsta barnbarn på besök. Hon bor numera i England men är hemma på kort besök. Ska bli så kul träffa henne och få höra lite skvaller från England. Jag har fyra barnbarn i ålder mellan 6-24 år Alla åldrar har ...

Av skogsfen - 2 september 2016 10:26

Hej på er! Ja nu börjar alla saker hända. Efter en skön och vilsam sommar börjar livet spåra in i vanor igen. Varje måndag mellan 10:30 till 11:00 läser jag för några intresserade på ett äldreboende, längden av läsningen varierar beroende på åhörar...

Av skogsfen - 31 augusti 2016 12:00

....i en serie som gått på TV, Downton Abbey. Jag brukar inte titta på serier p g a att man måste vänta en hel vecka till nästa o s v. Men i bland har det hänt denna hoppade jag i alla fall över då när den gick på TV. Hörde många kommentarer om den o...

Av skogsfen - 22 augusti 2016 18:48

Hej på er! Ja nu har jag äntligen tagit mig i kragen och satt mig vid datorn. Min sommar har varit fantastisk på många vis, men klart det finns det som inte varit så roligt också.   Först var vi på Kreta i maj hade fint väder och jag lyckad...

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Tidigare år

Vem är här?

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28 29 30
31
<<< Oktober 2013 >>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Ovido - Quiz & Flashcards