Skogsfen

Direktlänk till inlägg 26 januari 2014

I ljust minne....inte svart och vitt utan rött.

Av skogsfen - 26 januari 2014 10:45

Hej igen!

 

I fredags begravde vi min Svärmor, det var en fin och ljus begravning. Den var inte så tung som de flesta är utan det fanns ett skimmer och en lätthet som jag aldrig tidigare upplevt på en begravning. Klart det finns sorg men min Svärmor var en människa som det skimrade omkring och jag är säker på att hon tyckte att det var en fin begravning som hon fick. Barnbarn som spelade och sjöng och min mans dotter som är florist gjorde kistdekorationen och fler av blomsteruppsättningarna. 

Flera bjöd på minnen från min Svärmors liv och här fick jag bekräftat att jag hade en mycket fin Svärmor. Jag visste att hon var en fin människa men nu kom minnen fram som hänt innan jag lärde känna henne. Och visst är det så att man säger fina ord på en begravning men jag kände inom mig att det var sant vartenda ord. Så minnet är ljust och saknaden stor.

Kram på dig lilla Svärmor vi ses. 

  


 

 

 

Så till något helt annat, uppfattade sporadiskt att Sissela Kyle hade varit programledare för guldbaggegalan. Hon hade där uttalade sig lite fel och konstigt. Det var något om att det blev färgfilm när det kom ni en färgad man, och att hon kallat någon neger. Först blev jag bestört sen blev jag ledsen för när man inte kan skoja om ett ämne då är det allvarligt.

Hon hade manus och läste bara vad där stod och han som skrev det tycket att det gick att skoja om detta ämne. Jag tror inte Sissela menade det så som det togs, hon har dessutom bett om ursäkt.

Jag reagerade inom mig, kände att uttalandena var fel, sen kom tanken.

Vi vita har sårat alla färgade så mycket att det fortfarande ÄR tabu att skoja om detta. Jag känner sorg i hjärtat för att det är så.

Jag vill leva i en värld där vi alla oavsett hudfärg kan leva sida vid sida utan att se hudfärger. Och skoja och ha roligt tillsammans, inte åt varann.

Jag vill att vi ska se den enda färg som betyder något och det är hjärtats färg, RÖD, för den färgen har vi alla på våra hjärtan.

 

Kram på er.

Skogsfen.

  

 
 
Ingen bild

tulipaner

26 januari 2014 22:26

så fint du skriver om din svärmor! och vilken fin begravning hon fått.det skimmrar ,behövs inte fler ord <<3

fin bild på din banner oxå!

ja,det sorligt hur folk behandlar färgade,vi är komna ur samma ställe brukar jag säga,vadå kan en del fråga ,då frågar jag ,hur föddes du?
vi solar för och bli bruna ute som i solarium,det fint och vara brun,hur ställs det mot tankar om dom som är bruna och fina alltid?
håller med dig helt och hållet i denna fråga!

var rädd om dig/kram

skogsfen

29 januari 2014 09:10

Tack tulipan va rädd om dig med.
Kramar från Skogsfen.

 
Ingen bild

Bosse Lidén

27 januari 2014 18:04

Det är en stor fördel om en begravning sker i en ljus anda. Du verkar ha haft en mysig svärmor som fick leva ett långt liv. Extra trevligt och mer personligt när det är närstående som deltager aktivt i musik och sång. Kram Bosse

skogsfen

29 januari 2014 09:11

Ja det blev precis som jag tror Svärmor ville ha det.
Kram från Skogsfen.

 
Mia

Mia

27 januari 2014 23:19

Så kloka ord, men jag tycker man ska respektera att de svarta själva inte bli skämtade om. Slaveriet ligger inte så långt tillbaka, diskriminering finns det massor av i vårt samhälle och betydligt mer i många andra länder.

Begravningar, ja, äldre människor som haft ett långt och bra liv, de begravningarna tycker jag kan kännas fina, stämma till eftertanke och minnen. Precis som du beskriver. Du får minnas henne med glädje, vilket jag förstår att du gör!

http://miatankar.wordpress.com

skogsfen

29 januari 2014 09:14

Ja men visst är det väl för bedrövligt att det är på det viset. Vi behöver ju varandra.
Önskar alla skulle ha en sådan Svärmor som jag haft.
Kram från Skogsfen.

 
primrose

primrose

28 januari 2014 15:15

Fin begravning din svärmor fick!
Det känns bra i hjärtat, när man inom sig vet att hon blev glad själv.
Att skoja tycker jag vi måste kunna.
Nu kan någon knappt säga något innan det blir ramaskri.
Det kan sägas på så många olika sätt, förnedrande utallanden ska bort, men skämt, tycker jag är OK.
Vit eller svart det ska ju sannerligen inte spela någon roll, det gör ju inte hudfärgen för alla som har en hjärna att tänka med, det är ju bara dom som är idioter som tycker så.
Men utan skämt och skratt tillsammans stannar världen och blir tyst och tråkig.
Ha det fint. KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

skogsfen

29 januari 2014 09:17

Jag tycker som du att vi ska leva i en värld där det är skratt och glädje. Där vi ser varandra som vi är och inte bryr oss om vilken färg vi har på huden.
Kram från Skogsfen.

 
Annika

Annika

28 januari 2014 19:06

Begravningar kan vara riktigt fina. Skönt att din svärmor fick en sån. Så sant det du skrivet om hudfärg. Det är väl ändå insidan som räknas.
En stor kram till dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

skogsfen

29 januari 2014 09:18

Här kommer det en bamsekram till hela dig.
Kram, kram.

 
tremissar

tremissar

29 januari 2014 10:14

Hej skogsfen
Det är sorgsamt när en nära anhörig går bort. Då är det bra att ha fina minnen.Min sambo gick bort 2005 och min mamma också. De första åren var riktigt svåra. Jag kände en oerhörd saknad. Jag hade levt med min sambo i över trettio år. Det blir så tyst och tomt hemma. Alla samtal vi haft finns inte mer. Jag har ju barn och barnbarn som är till stor glädje. Nu går jag och snackar med mina tre katter Vanilj,Lakrits och saffran. Det låter nog konstigt för dom som inte har någon katt. Men dom blir så tillgivna och sociala. Kram från Inger

http://Inger Nilsson

skogsfen

29 januari 2014 12:50

Ja det är sorgligt när nära och kära går bort. Så bra att du har dina katter jag förstår precis vad du menar med tillgivna och sociala kamrater.
Mina följer mig på promenad i skogen. En på behörigt avstånd, kan ju inte vissa öppet vilka han umgås med. *ler*
Kram från Skogsfen.

 
Ruth

Ruth

29 januari 2014 11:03

Så fin begravningen upplevdes, ett ljust minne för er. Alltid tungt att förlora någon, men döden är det ända vi vet kommer att ske, men man är nog aldrig beredd när den dagen kommer.
Jag tittade inte på guldbaggegalan, men läste om det i tidningen, det är lätt att få folket emot sig, folk dömer så snabbt, det gäller att väga varje ord noga innan dem ploppar ut genom munnen om man skall gå med ryggen fri i media.
Kram till dig vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

skogsfen

29 januari 2014 12:54

Ja min Svärmor kommer jag att minnas så länge jag lever eller på annat vis tappar minnet.
Jag vill leva bland er alla vilken färg ni än har på ögonen. ;)
Kramis.

 
Spanaren

Spanaren

29 januari 2014 11:16

Ja visst är det skillnad i begravningar nu för tiden. Det känns som att den anhörige är med och det har jag läst att de är också ;.)

Varje begravning gör så personlig och fin och jag blir lätt i hjärtat att höra att det blev din svärmors begravning också.

Sedan att du fick höra många fina minnen är en ren vinst eller hur :-)

Detta blir ett fint minne att minnas bland allt det andra fina också/ kram till er båda och resten av släkten

http://spanaren55.bloggplatsen.se

skogsfen

29 januari 2014 12:55

Ja ett som jag trär på mitt smultronstrå...
Kramis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av skogsfen - 21 november 2016 16:09

...jag skrev ju att jag skulle uppdatera om det blev något täcke eller inte. Här kommer det lite bilder.           Började med att sy remsor till en lång remsa, vek sydde ihop och klippte upp, vek sydde ihop och klippte upp tills det var la...

Av skogsfen - 9 september 2016 16:16

Snart bara om någon timme kommer mitt näst älsta barnbarn på besök. Hon bor numera i England men är hemma på kort besök. Ska bli så kul träffa henne och få höra lite skvaller från England. Jag har fyra barnbarn i ålder mellan 6-24 år Alla åldrar har ...

Av skogsfen - 2 september 2016 10:26

Hej på er! Ja nu börjar alla saker hända. Efter en skön och vilsam sommar börjar livet spåra in i vanor igen. Varje måndag mellan 10:30 till 11:00 läser jag för några intresserade på ett äldreboende, längden av läsningen varierar beroende på åhörar...

Av skogsfen - 31 augusti 2016 12:00

....i en serie som gått på TV, Downton Abbey. Jag brukar inte titta på serier p g a att man måste vänta en hel vecka till nästa o s v. Men i bland har det hänt denna hoppade jag i alla fall över då när den gick på TV. Hörde många kommentarer om den o...

Av skogsfen - 22 augusti 2016 18:48

Hej på er! Ja nu har jag äntligen tagit mig i kragen och satt mig vid datorn. Min sommar har varit fantastisk på många vis, men klart det finns det som inte varit så roligt också.   Först var vi på Kreta i maj hade fint väder och jag lyckad...

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Tidigare år

Vem är här?

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Ovido - Quiz & Flashcards