Skogsfen

Senaste inläggen

Av skogsfen - 3 februari 2016 11:02

....så fick personalen inte på mamma höftskyddsbyxorna igen. Men det har hänt en del positivt ändå. Mamma har börjat stiga upp och klä på sig. I början låg hon hela dagarna och pratade inte. Nu när jag kommer så sitter hon för det mesta uppe och är alltid påklädd. Så mycket roligare att se nu när hon verkar må bättre, hon pratar mer och är mer med.

Sen är det lägenheten som ska röjas det är inte så kul. Så svårt vara där och reda i mammas saker när hon själv inte är där längre. Har ni tänkt på hur tyst det blir i ett hus eller lägenhet när de som bott/bor där inte är där längre. Det är som om de tar med sig själva essensen och kvar blir ett tomt och dött utrymme.

 

I går kväll gjorde jag något som jag inte gjort på mycket länge och som jag ääääälskar. Vi hade Pingleträff och Pinglan vi var hos eldade upp bastun åååååå så skönt det var. Hela jag blev avslappnad och mjuk i skinnet, underbart. I dag ska jag hålla kvar den känslan i hela mig.

 

På eftermiddagen i dag blir det ett besök hos mamma, i dag ska jag köpa något gott till kaffet och så ska vi ha en skön pratstund. Hoppas jag.

 

Ha det gott kram från Skogsfen.

ANNONS
Av skogsfen - 26 januari 2016 11:46

Jag förstår att det är hemskt att flytta från en invand miljö där man känt sig trygg, i alla fall tills nyligen. Det fanns inget val och det förstod mamma också.

Men hon förstod inte hur stor förändring skulle bli och hon känner sig mer förvirrad i allt detta nya. Jag förstår precis hur hon känner och jag skulle vilja vara där hela tiden, för att styra upp och rätta till och jämka när hon inte förstår "varför" eller "hur".

Gårdagens besök gav lite hopp om att det kanske ändå går åt rätt håll. Doktorn har ändrat på hennes mediciner om det var det eller att hon börjar acceptera situationen kan jag inte säga men hon var piggare och pratade lite mer. Personalen fick till och med på mamma ett par byxor som skulle förhindra höfledsbrott om hon föll. Tveksamt om hon tar på den idag hon tyckte det kändes så konstigt.

Som ni förstår så är jag helt uppfylld av detta och hoppas att mamma ska få en behaglig tid den tid hon har kvar.

Kram från Skogsfen.

   

 

ANNONS
Av skogsfen - 21 januari 2016 12:24

Ja det var svårt för hon ville inte, lätt för det fans inte något val. Det gäller min mamma som i helgen som var flyttade till äldreboende.

Fy så svårt, men alternativet var ännu värre ensamm i sin lägenhet klarde hon sig inte längre. Hon förstod men vill inte iaf, lite förvirrad och flytta gjode inte det hela bättre.

Hon är mer förvirrad och säger att hon vill inte vara med längre. Att det ska vara så svårt att bli gammal. Jag ser ju att pesonalen gör vad de kan för mamma på äldreboendet, men det är inte lätt att anpassa sig när man är sjuk och förvirrad och 93 år. Dessutom är det för lite personal det behövs mer utbildade som vet hur man hanterar gamla och som har tid att sitt hos dem. Pesonalen gör sitt bästa men hinner inte riktigt med alltid. Dessa våra gamla som har jobbat och levt sitt liv borde vara värda det allra bästa. Var har deras inarbetade pengar gått till, förhoppningsvis inte till lyxresor och fina restaurangbesök. Mamma känner sig undanstoppad, förvarad och förbrukad. Så sorgligt att se. Men jag upprepar det är inte personalens fel det är för lite personal och det måste vara politikernas fel. Det behövs mer utbildad personal med en lön som de känner att de kan leva på. Min mamma har det bra men det kunde varit bättre.

 

Kram från Skogsfen. 

 

 

 

Av skogsfen - 10 januari 2016 10:21

Filmen var bra och bilderna och vyerna gjorde sig i 3D. Barnen var nöjda det var det som var meningen. Den minsta hade aldrig varit på bio där man måste ha glasögon, så hon var väldigt spänd på det.
Vi käkade först, barnen fick välja så det blev hamburgare med strips på MAX. Lite biogodis med, men så ska det vara när man går på bio med mormor.... Lite lyx.

Av skogsfen - 9 januari 2016 10:51


Hoppas på en trevlig dag, först ska vi ha en bit mat med. Barnbarnen får välja så det blir nog något "väldigt nyttigt"

 

Den Gode Dinosaurien

 
Kramis från Skogsfen

Av skogsfen - 2 januari 2016 12:39


Tror jag har visat detta förr men det gör inget. Sådana här solskenshisorier kan man se och läsa om hur mycket som helst.

Narkomanen James och gatukatten Bob fann varann

och sedan dess stöttar de varann men de gör mer, de samlar in pengar för djur som far illa.

Snacka om "Skicka vidare"


Kram från Skogsfen.

Av skogsfen - 1 januari 2016 12:00


Ja nu har det nya året börjat ticka på och vad jag önskar är att vi alla ska få ett fint och fördomsfritt år.

 

Kram från Skogsfen.

Av skogsfen - 29 december 2015 13:45

Hej alla!

Ja som ni sett har det inte varit så mycket aktivitet här i min blogg. Men nu tänkte jag skriva några rader om hur mitt år varit.

 

Två av mina katter har flyttar till himlen. Saknaden efter dem är stor och jag har fällt många tårar över att inte ha dem här hos mig. Men samtidigt förstår jag ju att det var dax för dem och att de har det bra där de är.

 

Min man fick konstaterat förkammarflimmer i hjärtat och går numer på medicin. Chocken då var stor men oron har lagt sig eftersom vi ser att vi kan leva som förut och att han mår bra.

 

Min mamma har varit sjuk ett längre tag och det går sakta åt bara ett håll. Det svåraste med hennes sjukdom är att hon blir mer och mer förvirrad och lever stundtals i en egen verklighet. Hon har diabetes och njursvikt båda dessa gör att hon får dessa perioder av villföreställningar som för henne är verkliga. Men får oss anhöriga att må väldigt dåligt.

 

Men det har inte bara varit ett sorglig år. Vi har när vi kunnat varit ute med vår älskade husvagn. Vädret i somras var inte det bästa men några fina dagar hade vi på Öland och på västkusten.

En resa till Mallorca hann vi också med.

 

Jag har inte jobbat något nu i höst pga att mamma varit så dålig. Så jag har nog tänkt att det får bli så  i fortsättningen också. Inte något mer jobb för mig.

 

Barn och barnbarn mår bra och vi har precis firat en alldeles fantastisk jul tillsammans.

Alla kunde inte närvara men vi var tillsammans andligt ändå. Starka band har skapats under detta året vilket gör att jag trots stor sorg väljer att skriva att detta har varit

 

Ett fantastiskt år!

 

Hoppas att vi hörs nästa år och att ni alla mår bra och har det gott.

 

Kram från Skogsfen som önskar er

 

GOTT NYTT ÅR !

 

 

 

 

  

 

  

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Vem är här?

Vill du följa mig?

Följ Skogsfen med Blogkeen
Följ Skogsfen med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se