Skogsfen

Senaste inläggen

Av skogsfen - 27 april 2015 15:37

...med husvagnen blev det förra helgen. Underbart riktiga sängar, större yta, varmvatten ja allt var bättre än i den förra. Men det var bra i den också, jag älskar campinglivet.

 

 

Mysigt med tända ljus i vagnen.

 

Kramis från Skogsfen 

ANNONS
Av skogsfen - 23 april 2015 09:49

...med Rufus, vår hittekatt. Han har ända sedan han kom varit väldigt krävande och velat ha mycket uppmärksamhet. Ronja gillade honom aldrig. Han var alltid försiktig i hennes närvaro och gick undan om hon sa ifrån. Så det var mig han gick till ville ha kärlek och bli smekt, väldigt pratig. Ibland blev jag irriterad på honom men han gav sig inte han ville ha min uppmärksamhet. Ronja däremot var självständig men ville ändå ha mitt sällskap men inte så intensivt. Hon satt aldrig i knäet hon satt bredvid. Hon sa inte mycket men ändå så "pratade" vi ofta. 

Nu har Rufus blivit som Ronja alltså mer lagom, kräver inte min uppmärksamhet lika mycket nu, men han vill fotfarande sitta i knäet och han "pratar" lika mycket men jag ser skillnaden. Förr kunde jag inte komma ner i köket utan att han skulle komma och stryka sig uppefter mig, nu ligger han lugnt kvar och sover vidare.

Var det så att det var lite avundsjuka, svartsjuka mellan dem. Visst misstänkte jag att det var så men inte sååå att han kände sig utanför....jag försökte göra det så bra som möjligt för dem. Den enda plats som det gick bra för dem att umgås normalt var vid, hör och häpna, matskålarna.  

 

Nu har jag Rufus och Spöket kvar. Spöket är 16 år och Rufus vet vi inte men han är nog däromkring han med. Spöket är katten med halv svans....och som gör skäl för sitt namn, hon finns, men syns inte. Hon är mer vild än tam, har varit så olika sina syskon hela tiden. Ronja fick tre ungar när hon var 9 mån. Smulan, Sixten och Spöket. Smulan och Sixten var keliga och gosiga medans Spöket bara ville vara för sig själv.

Sixten försvann innan han var 1 år och Smulan dog den 4/9-13.

 

Alla mina katter är kastrerade vi hade inga planer på att skaffa kattfarm när Ronja fick sina ungar. Vi trodde inte hon var könsmogen så det blev en överraskning kan man säga. Vi bestämde oss för att vi skulle behålla EN. Det var innan de föddes. Sen kom då dagen då de kom, Smulan kom först och hon var trots sitt namn störst. Sen kom Sixten, jaha vem ska vi välja nu då. Äh vi behåller båda. Så gick det en timme och vi trodde förlossningen var över då kom Spöket. Å så var det svårt igen, nej, det gick inte att välja vi behöll alla. Sixtens öde vet vi inte men han var kastrerad så han var inte på friarstråt när han försvann. Vi tror att räven är skyldig. Smulan blev 14 år och ja resten vet ni.

Kram från Skogsfen. 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
Av skogsfen - 16 april 2015 13:06

...och jag har börjat fylla den med braochasaker. 

 

Hämtade den förra torsdagen men har inte känt för att göra så mycket förens detta hände. Det var när papperna kom och jag läste att den INTE VAR BESIKTIGAD, VAAA. Det sa de att de skulle fixa det innan vi hämtade den. Så jag på telefonen och den stackars försäljaren blev helt tyst efter en stund fick han ur sig ett VAA. Någon hade gjort fel, någon fick hämta tillbaka vagnen besiktiga och köra tillbaka den. Men nu står den här igen, besiktigad och jag har börjat fylla den.

 

Kram på er.

 

Av skogsfen - 13 april 2015 20:15

Jag saknar henne, min lilla Ronja hon var liksom väldigt speciell.

Vi kunde sitta på framsidan och mysa tillsammans.

Hon var hela tiden med och lyssnade, kom springande när jag kom hem.

Hade sina ställen som hon höll hårt på, mina ögon dras dit och jag önskar så att hon kom springande igen.

I torsdags hämtade vi hem vår nya vagn men jag känner inte den där riktiga glädjen än.

Jag vet många tycker att det bara var en katt, men hon var min katt och hon gav mig något som är sällsynt, kärlek och tillit.

I 17 år fick jag behålla dig lilla troll.

Matte saknar sin Ronja.

 

Vilar nu i blåsippebacken.

 

 

Av skogsfen - 31 mars 2015 14:46

...att detta är Stilla veckan och att måndagen heter Svarta måndagen. Ja det var en svart måndag här hos oss. Ronja flyttade till katthimlen och lämnade ett stort tomrum efter sig. Jag har ju sett att dagen kom närmare och närmare. Hoppades så att hon skulle få en sommar till men så blev det inte. De sista två, tre veckorna har hon inte velat gå ut. Bara legat inne och sovit, knappt ätit. Så i går åkte vi till veterinär och Ronja fick somna in för alltid. Veterinären talade om precis hur det skulle gå till och allt var så lugnt och fint. Men det hjälper inte, min fina, fina Ronja är inte här längre och jag saknar henne jättemycket.

 

Av skogsfen - 22 mars 2015 14:34

.......och ingen att skicka, ha, ha. Våren kom och gick igen, men det är ju så. Vi kan inte tro riktigt än att det blir vår men snaaaart så. 

 

Själv har jag haft fullt upp med att både det ena och det andra. Jag har varit på två symöten, en Pingleträff i Malmö på symässa, flera möten då vi den 14/5 har vår obligatoriska Hembyggdsrundan en bilrunda med frågor, (mycket jobb innan allt faller på plats), på tal om jobb så har jag jobbat några gånger också (influensatider), kursen i oljemålning och lite till. Ja jag vet alla har mycket men ibland blir det lite för mycket. Men jag älskar mitt liv, njuter i fulla drag. Det är bloggen som jag drar in på och det är ju lite sorgligt eftersom jag vill umgås med er.  

 

I dag sålde vi vår gamla husvagn, lite konstigt var det att se den åka iväg. Men svekfull som man är så längtar jag till den 9/4 då vi hämtar vår nya. Den har framför allt riktiga sängar och så är det ju, att ju äldre man blir ju bekvämare blir man. Lite större är den också.

 

 

 

Kram till de som vill ha.

Skogsfen.

                                   

Av skogsfen - 7 mars 2015 16:31

Och jag lägger in fortsättning. 

     

Båten på första tog jag bort.

Av skogsfen - 7 mars 2015 10:57

I ett samhälle bara 8 km från oss hände en uppskakade sak i går, men slutade bra. En vit skåpbil körde och rekade runt en skola och försökte dra in ett barn i den. Jag blir alldeles matt. Det är sådana saker som INTE får hända. Tankar flyger hit och dit. Nu gäller det att bevaka barnen, men det finns familjer som inte har den prioriteringen och det är de barnen som är mest utsatta. Så nu gäller det att bevaka ALLA barn även om de inte tillhör mig eller dig. Jag ber tyst en bön för att det var ett misstag, ett bus inte allvarligt menat.

 

Bilden är lånad från nätet.


Var rädda om er och varandra, kram / Skogsfen.

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Vem är här?

Vill du följa mig?

Följ Skogsfen med Blogkeen
Följ Skogsfen med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se