Skogsfen

Senaste inläggen

Av skogsfen - 5 januari 2015 10:29

Vi har ju som jag skrivit förut varit förkylda i helgerna så vi har inte vågat hälsa på hos mamma. Men i går så tyckte vi att nu är vi så pass pigga och smittfria så nu får det bli av. Vi tog tårtan som blivit över från kvällen innan och åkte till henne. 

Först när vi kom så var hon lite hängig och jag tänkte att fast vi varit försiktiga så hade vi nog smittat henne. Jag har handlat lite åt henne under denna tid då jag var som mest sjuk men varit såååå försiktig, jag  bara lämnade in varorna gick inte in. Men efter en stund så blev hon mer öppen och började prata och sen fick vi en fin stund tillsammans.

Mamma berättade om sin tid som damfrisörska, hur hon jobbat och att hon tyckte det var så roligt att klä brudar. Vid ett tillfälle så hade den blivande mannen följt med sin brud till frissan och mamma hittade dem utanför på trappen grälandes. Hur det äktenskapet blev det visste hon inte men bruden hade varit som ett åskmoln genom hela "brudklädningen". Ingen bra start i a f. Vid ett annat tillfälle hade brudgummen tagit mamma i hand och tackat henne för att mamma hade gjort hans brud så fin. Ja det var roligt hör henne och höra glädjen i rösten. Hon var betydligt piggare när vi gick, hon sa själv att hon har för mycket tid att grubbla på.

Och så är det ju. Hon är mycket själv. Jag besöker henne så ofta som jag kan, min bror lika så men vi kan inte vara där så ofta som skulle räcka för henne. Hon vill under inga som helst omständigheter flytta till ett äldreboende där skulle hon i a f få mer stimulans men hon får raseriutbrott när vi tar upp detta. Så det får vara, vi hankar oss fram nu och gör det bästa av det. Hon har larm och hon får varm mat en gång om dagen och städhjälp, det har jag skrivit om förut hur jag lyckades få till det.

Min mamma har varit väldigt försiktig av sig hela sitt liv,  alltid klarat sig själv inte velat vara till besvär och inte bett om hjälp utan envist kämpat vidare. Allt detta har säkert varit bra många gånger när hon var yngre men nu sätter det käppar i hjulet för henne.

Men eftermiddagen i går var bra, vi hade det mysigt och mamma var glad och pratsam.

 

Citat från okänd: Tålamod är konsten att vänta.

 

Kramar till er alla från Skogsfen.

 

 

ANNONS
Av skogsfen - 3 januari 2015 14:30

...börjat, lite försiktigt gläntat på sin dörr. Vädret som de första dagarna bjöd på var dis och dimma och en och annan regndroppe. Så kom Svea och rörde om lite, inte på långa vägar lika aggressiv som Gudrun. Dag ett tillbringades mesta tiden inomhus och i soffan, men en liten promenad blev det bara för att röra lite på sig. Vi har tittat på Sagan om ringen och de två tornen så nu har vi sista kvar, blir nog i morgon för i kväll har vi gäster. 

Måste säga att trots förkylning så har den här ledigheten varit skön. Vi har haft våra julkalas utan stress, mycket tack vare att jag inte jobbat något. Förr så jobbade jag alltid jul. Ibland låg schemat så illa att jag jobbade både jul, nyår och trettonhelgen.

Slutar med ett litet citat av okänd.

 

Den som har ett hjärta fyllt av kärlek startar inga krig.

 

Kram på er!

ANNONS
Av skogsfen - 30 december 2014 12:10

För min egen del så hoppas jag att det nya året ska bli bättre än det förra. Visst jag har haft ett bra år över lag men det har varit en del djupdykningar. Jag har sett och nått bottnar som jag helst inte velat se eller nå, men som nu i efterhand kanske gav mig något i alla fall.

 

Året började med att jag gick ner i tid och därmed slutade hos en av mina omsorgstagare. Man skapar en relation med dem man arbetar med och ibland blir den djupare pga att man på flera plan är så lika. Jag jobbade permanent hos två på ungefär samma tid i % och med samma känsla för jobbet. Det var så svårt så jag överlät på min chef att välja åt mig. Jag lämnade en omsorgstagare som jag gillade mycket och som jag vet gillade mig. Knappt ett halvår senare gav hens kropp upp kampen, hens tid på jorden var över. Under detta halvår kom jag fram till att jag skulle sluta helt alltså gå i Pension. Det var flera orsaker som fick mig att ta det beslutet ett av dem var mamma.

 

Mamma var sjuk under denna tid och egentligen vet vi inte riktigt vad det vad som hände, hon piggade på sig men är fortsatt svag. Men herre gud hon är ju 92 år på det 93-dje då blir det rörigt ibland. Det absolut svåraste med mamma är just det att hon blir så negativ och aggressiv ibland. Men de dagar som är bra ja då är allting bra. Jag ser ju hur hon förändras och det är bara att acceptera.

 

 

Min svärmor dog i början av året och det tog jag hårt, hon var alltid så positiv sa aldrig ett ont ord om någon. Hon var djupt religiös men på ett för mig alldeles fantastiskt sätt. Hon gjorde aldrig avkall på sin tro hon levde väl bland alla, troende som icke troende. Hon var och är fortfarande en förebild för mig. 

 

 

Flera unga människor som jag känner/kände blev svårt sjuka en del av dem klarade inte av sin sjukdom utan gick över till andra sidan.

 

Min fina katt Ronja blev biten av en försmådd friare och hon höll på att dö av infektionen men återhämtade sig genom operation och starka mediciner. Hon är dock inte sitt gamla jag och jag ser att det går mot slutet även där. 

 

Allt detta och lite till hände första halvåret och i den röran skulle jag ta beslut om min pension. För första gången i mitt liv blev det för mycket för mig och jag blev deprimerad, förstod inte det fören det började ljusna igen.

 

Men min underbara man förstod och fixade både en resa till Rhodos och lite andra utflykter. Så sakta kom jag tillbaka kavlade upp ärmarna igen och tog ett beslut. Som jag inte har ångrat. Jag gick i pension.

 

Sommaren var underbar, varmt och härlig. många bad och soltimmar. Semester i vår älskade husvagn och så då den 29 september.....sista jobbardagen.

Det var rätt beslut jag har varit och gästjobbat lite men nu är det helt och hållet jag som bestämmer. 

 

Jag gick med i en bokcirkel genom biblioteket. Jag har börjat spela cittra och är med i en grupp som kallas "cittragruppen" något fantasilöst kanske men alla fattar ju vad vi spelar. Och sist men inte minst jag går på kurs och målar i olja. Något jag velat göra hela mitt liv men ekonomi och tid har hindrat mig under många år. Nu är det min tur.

Så om jag ska sammanfatta året som gått så har jag fått både sorg och glädje. Fast det var uppdelat på halvårsvis.  Om jag skulle önska mig något så vore det att allt ska sluta gott.

 

Gott slut till er och GOTT NYTT ÅR!

 

Önskar Skogsfen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av skogsfen - 25 december 2014 17:27

....och ett underbart nytt ÅR som snart börjar ta sina staplande steg. Hoppas Julen varit så magisk som den ibland kan vara, för er. Vi har varit och är fortfarande jätteförkylda både gubben och jag. Men visst har vi också firat jul.....minsta barnbarnet också förkyld(misstänker att det började där och spred sig) fick sina önskningar uppfyllda, lego med hästar och stall och andra djur.  Precis så som det ska vara barns ögon ska tindra utan att man för den delen gjort av med en förmögenhet. Nästa barnbarn i ålder räknat fick en kokbok och en maskin som man kan hacka och skiva grönsaker snyggt och lägga direkt på tallrik. Han har alltid gillat att pyssla i köket jag kommer inte att bli förvånad om han blir kock. De äldre barnen fick presentkort så då blir det vad de själva vill. 

 

Gubben och jag blev inte utan paket vi fick biopresentkort och kaffe och te smaksatt med glöggkryddor. Spännande smak må jag säga. Naturligtvis fick jag en groda, en man kan hänga i granen. MysErnst nya bok fick jag så där får jag många ny tips till pyssel, vi tycker så lika om skogens material Ernst och jag. Ja, alla var nöjda efter utdelningen.

 

I dag är en mellandag när vi bara varit själva och vilat och myst i soffan gubben och jag. I morgon har vi gäster igen och på söndag sen är vi lediga tills Nyårsafton men det är ju lääänge dit. Första året som jag inte jobbat en jul eller mellan jul och nyår eller nyår....jätteskönt.

 

       

 

GOD FORTSÄTTNING

önskar

Skogsfen

 

Av skogsfen - 9 december 2014 07:08

Jag målar för att jag tycker det är kul och resultatet blir inte alltid som det var tänkt. Tänkte att om jag lägger upp dem här  eftersom de blir nått så när färdiga, så kanske jag kan se en utveckling. Jag kommer inte att skriva något men ni får gärna kommentera....inte bara skriva att det är fint utan lite konstruktiv kritik. Tackar på förhand.

       


Kramisar från Skogsfen. 

Av skogsfen - 7 december 2014 14:56

 

Färgerna blev lite skarpare på bilden men jag är supernöjd. Det grå passade så bra till det gula och röda.  

Det är samma grå på båda listerna det är den snirkliga som är rätt färgad. Det gula är dovare i verkligheten.

 

Nu ska vi ha vår årliga grötfest om en stund kl 17.00

Vi som håller i det ska träffas redan 15.30

Glögg och gröt med skinkmacka, kaffe och pepparkaka.

Och så ska vi spela bingo.

Enkelt men kul.

 

Kramar till er alla.

Skogsfen.

Av skogsfen - 2 december 2014 11:28

...ja se böcker kan jag inte leva utan och vad gör man när tiden saknas, jo då lyssnar man på en. De jag har lyssnat på nu när jag målat om och stökat på är först en bok som jag var mycket tveksam till men som snabbt fångade mitt intresse den hette "Medinas juvel" av Sherry Jones den handlar om en liten flika som blir bortgift till Mohamed den store profeten i islam. Mycket delade meningar om hur saningsenlig det hela är men boken var helt underbar att lysna till.

Nästa bok var "Mormmor hälsar och säger förlåt" av Fredrik Backman. En vuxensaga som hade många bottnar. Den fick mig att förstå varför jag gärna lyssnar på böcker. Det är som när man var liten och någon läste för en man hamnar i en annan värld, fantasivärlden. Nu blir det "Sonjas sista vilja" av Åsa Hellberg som ska följa mig i den sista strykningen av soffan och omklädningen av den samme, plus stolarna.

Ha det gott vänner och här får ni en kram om ni vill, där ni är mittuppilivet.

KRAM från Skogsfen.

Av skogsfen - 1 december 2014 11:05

...för att uppdatera lite. Kom hem från Tyskland i går har varit på julmarknad och avnjutit god mat och dryck på ett bra hotell. Julmarknaden var jättestor men det var mest mat och godis köpte inte så mycket. En halsduk och glögg.

Lite annat i flytande form också, blev det. Solen sken på lördagen med några grader minus en klar fin dag som fick oss att gå runt och avnjuta vinglögg och annat gott som de hade till försäljning. Små fina bagerier med goda kakor kunde vi ju inte heller motstå. En skön avstressande resa med trevliga medresenärer och trevlig reseledare. 

 

Köket är klart, nu börjar jag med soffan har slipat den och tvättat med målartvätt så nu när jag skrivit klart så ska den grundas.

 

Ha det gott mina vänner. Snart är jag tillbaka som förr. Kramar till de som vill ha.

Skogsfen.

 

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Vem är här?

Vill du följa mig?

Följ Skogsfen med Blogkeen
Följ Skogsfen med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se