Skogsfen

Direktlänk till inlägg 26 mars 2013

Det blev en konstig dag.

Av skogsfen - 26 mars 2013 09:25

Dagar börjar nästan alltid likadant men det är inte säkert resten blir som du förväntat dig. I går skulle jag jobba förmiddag, och ordna larm till mamma och på 10-årskalas senare på eftermiddagen. 

 

Jag började som vanligt vid 7:30 och stökade på hos min Brukare. Skulle efter att han fått komma upp och fått frukost ringt om larmet. Men strax efter kl 8:00 ringde mamma och sa att hon var sämre och att hon ville till läkare. I ett huj fick jag försöka få tag på någon som kunde jobba i mitt ställe. ( vi har en bemmaning som tur är att ringa till och de söker efter någon som kan jobba). Sen körde jag ca 1,5 mil till mamma och kunde i bilen bara tänka konstiga tankar. Hade bestämt att nu fick det bli ambulans så att vi fick detta utrett ordentligt. När jag kom till mamma så låg hon i sin säng svag och dålig, men när jag sa att jag skulle ringa ambulans så protesterade hon, vägrade, och sa att hon skulle till en läkare på VC. Så vi fick komma akut  och där konstaterade de att mamma hade urininfektion. Hon har diabetes och den medicinen har förstört mammas njurar så hon har en nedsättning på dem. Det togs mer prov och läkaren ska ringa mig när provsvaren kommit.

Så nu har mamma fått penicillin, hon är mycket nedsatt. Larmet hade jag inte tid med förens på eftermiddagen och då fans det ingen att tala med. Har ordnat detta nu på morgonen och det tar några dagar att få det inkopplat. Väntar telefon från en biståndshandläggare som skulle ta reda på när.


Var sedan på 10-årskalas mitt barnbarn fyllde det i går. Han bjöd på våfflor och sylt med grädde, och senare tårta också. Där och då var jag så trött och hungrig att jag åt och åt och det var jättegott. I brådskan glömde jag min mat på jobbet så det blev sallad efter läkarbesöket.  Jag ringde till honom för några dagar sedan och frågade vad han önskade sig. Har räknade upp flera saker och då sa jag- stopp, stopp, mormor måste skriva upp för jag är gammal och glömmer fort. Då säger han - nej du är inte gammal mormor så får du inte säga du är mormor ju. Han är för söt, 10 år och så klok;)


Ja, det blev en annorlunda dag än den jag tänkt mig. Jag var jättetröt i huvudet när vi kom hem i går kväll, somnade innan huvudet lade sig på kudden.


Kramar från Skogsfen.

 

Ett ord på vägen: Meningen med livet är enkel, lev medan du kan. 



 
 
Ingen bild

fjaerilssommar

26 mars 2013 10:44

Hoppas mamma mår bättre efter penicillinet,ge henne gärna lite proviva att dricka mellan doserna så inte magen kraschar. Förstår att det blir en extra oro när hon inte mår bra, äldre blir oftast mer tagna av urinvägsinfektion. Men det vet du säkert redan.Kram=)

skogsfen

27 mars 2013 20:14

Hej välkommen på min sida. Ja mamma är medtagen, och orolig. Ska försöka med Proviva om det inte är för mycket socker hon har diabetes.
Kram från Skogsfen.

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

26 mars 2013 15:21

Kan tänka mig du blev och är orolig för din mamma
men skönt att hon fick pennicillin, och hoppas hon mår bättre snart.
och hoppas provsvaren är bra
och att det ordnar sig med larmet snart, för det är ju en stor trygghet att ha.
kramar

http://ingermaryissa.bloggo.nu

skogsfen

27 mars 2013 20:16

Larmet instalerades i går och det såg ut som en liten radio så mamma blev nöjd. Men hon mår inte bra.
Kramar från Skogsfen.

 
primrose

primrose

26 mars 2013 19:49

Lev med du kan, så himla rätt, och viktigt att komma ihåg. Stackars din mamma, fy vad oroligt för dig!
Hoppas verkligen hon kryar på sig snabbt!
En urinvägsinflamation kan man ju bli riktigt dålig av!
Så himla söt barnbarnet är! Sålart är du inte gammal!
Gott lät det också, KRAM på dig, vila upp dig nu! Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

skogsfen

27 mars 2013 20:21

Jag ser på mamma hon har alltid varit orolig grubblande och dessutom haft svårt att lyssna på andra. Jag har känt mig som mamma för min mamma i många år. Tycker det är så synd att hon inte vågat leva. Larmet är instalerat och det blev bra.Känner mig lugnare och tryggare nu.
Nej inte gammal, men inte som om jag var 17 heller. ;)
Kram från Skogsfen.

 
tulipaner

tulipaner

27 mars 2013 13:36

ja,så är det med gamla föräldrar ,man vet aldrig när det behöver hjälp,hon har tur som har dig i närheten,brukar tänka när jag är och hälsar på mamma,att :tänk om jag hade bott långt bort,det hade allt varit jobbigt.man kan inte bara ta sig till dom på nån timma eller så.
skönt att hon fick hjälp och pencelin inge vidare med urinvägarna.

hoppas hon och du får en bra påsk nu,och att solen lyser på er /kram

http://tulipaner

skogsfen

27 mars 2013 20:23

Ja nu är det min tur att känna oro, hon oroades för mig när jag var ung. Ja vi hoppas på en bra Påsk för oss alla.
Kram från Skogsfen.

 
Ingen bild

Bosse Lidén

27 mars 2013 16:42

Bra visdomsord idag med. Det är tur att vi inte hur dagen ska bli när vi vaknar. Man ska inte oroa sig i onödan. Då kan det bli att man upplever sorgerna dubbelt så många gånger.
Förstår att det var en omtumblande dag för dig som innehöll en del del. Hoppas m-behandlingen hjälper för din gamla mamma.
Barn är härliga. För honom är du faktiskt ung om han jämför med DIN mamma.
Hoppas att du får en fin Påsk

skogsfen

27 mars 2013 20:28

Så som du skriver så är mamma hon oroar sig för allt och tusen gånger i onödan. Har alltid gjort och det går inte över. Tycker så synd om henne för hon har inte vågat leva riktigt fullt ut.
Barnbarn är en gåva som sätter krydda på livet.
Ha det gott och kram från Skogsfen.

 
TantGlad

TantGlad

27 mars 2013 16:52

Diabetes har även min mor. Viktigt att sköta den väl. Det är tur din mor har dig som är så omtänksam mot henne.
Villken gullig pojk, barnbarn du har.
Kloka ord på slutet åkså.
Önskar dig en jättefin påsk vännen.
Påskkramar från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

skogsfen

27 mars 2013 20:36

Skulle alla sköta sin diabetes som mamma så skulle ingen medicin behövas. Nej, kanske inte men det läkare och sjukvårdspersonal säger det är lag för mamma. Hon har skött sig väldigt bra rädd för att göra fel. Kan inte hjälpa men jag känner en stor sorg i mitt hjärta för att hon inte vågat göra fel ibland.
Barnbarn det är livets efterrätt.
Kram från Skogsfen.

 
Spanaren

Spanaren

28 mars 2013 07:15

Inte kul när ålder och sjukdomar börjar med att samarbeta. Förstår att detta suger massor av energi. Tur att du har man, barn och barnbarn som får dig att le mellan varven ;.)
Både mamma och svärmor sjuka ... det tar på dubbelt det!
Massor av ljus till er båda och försök med att njuta av påsken så gott det går/kram

http://spanaren55.bloggplatsen

skogsfen

28 mars 2013 09:07

Tack spanarvännen jag tar emot all hjälp jag kan få och tackar dig och dina änglar för det. Vi ska försöka jag behöver andrum nu känner jag.
Kram från Skogsfen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av skogsfen - 21 november 2016 16:09

...jag skrev ju att jag skulle uppdatera om det blev något täcke eller inte. Här kommer det lite bilder.           Började med att sy remsor till en lång remsa, vek sydde ihop och klippte upp, vek sydde ihop och klippte upp tills det var la...

Av skogsfen - 9 september 2016 16:16

Snart bara om någon timme kommer mitt näst älsta barnbarn på besök. Hon bor numera i England men är hemma på kort besök. Ska bli så kul träffa henne och få höra lite skvaller från England. Jag har fyra barnbarn i ålder mellan 6-24 år Alla åldrar har ...

Av skogsfen - 2 september 2016 10:26

Hej på er! Ja nu börjar alla saker hända. Efter en skön och vilsam sommar börjar livet spåra in i vanor igen. Varje måndag mellan 10:30 till 11:00 läser jag för några intresserade på ett äldreboende, längden av läsningen varierar beroende på åhörar...

Av skogsfen - 31 augusti 2016 12:00

....i en serie som gått på TV, Downton Abbey. Jag brukar inte titta på serier p g a att man måste vänta en hel vecka till nästa o s v. Men i bland har det hänt denna hoppade jag i alla fall över då när den gick på TV. Hörde många kommentarer om den o...

Av skogsfen - 22 augusti 2016 18:48

Hej på er! Ja nu har jag äntligen tagit mig i kragen och satt mig vid datorn. Min sommar har varit fantastisk på många vis, men klart det finns det som inte varit så roligt också.   Först var vi på Kreta i maj hade fint väder och jag lyckad...

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Vem är här?

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Ovido - Quiz & Flashcards