Skogsfen

Direktlänk till inlägg 2 september 2016

Nu börjar det igen!

Av skogsfen - 2 september 2016 10:26

Hej på er!

Ja nu börjar alla saker hända. Efter en skön och vilsam sommar börjar livet spåra in i vanor igen. Varje måndag mellan 10:30 till 11:00 läser jag för några intresserade på ett äldreboende, längden av läsningen varierar beroende på åhörarnas ork och intresse. Jag började nu igen efter sommaruppehåll och tänkte att nu har de glömt bort mig.Men se det hade de inte alls gjort, jag blev så rörd över att det kom flera och vinkade glatt åt mig och tyckte det skulle bli så roligt att få börja igen.

 

Sen har Quiltkursen startat och jag har börjat på ett täcke milda makaroner det trodde jag aldrig att jag skulle våga mig på. Men kursledaren med sitt optimistiska sätt sporrar mig och tror att det, som hon sa, "klarar du galant". Ja vi får se, skriver jag inget mer om detta så bidde det inget täcke. :) Detta är på tisdagar mellan 10:00-13:00.

 

Torsdagar kl 13:30-16:30 går jag en målarcirkel genom PRO. Första gången var i går och nu har jag en herrans massa namn att lära mig. Trevlig och gemytligt var det och jag tror nog att vi hinner måla lite också. ;)

 

Till detta kommer lite symöten, Pinglemöten, hembygdsföreningsmöte och cittrorna förstås. Ja min vecka ska nog kunna rulla på utan att jag står för mycket på samma ställe.

 

Jag har under sommaren som gått förstått eller rättare insett att jag verkligen är pensionär, och nu kan göra de där roliga sakerna som jag inte hann förut.

 

En sak som också gjort att jag har en annan energi nu är att mamma har det så bra hon kan ha det, jag vet att hon vet att detta är det bästa just nu. ♥

 

Kram på er  från Skogsfen.

 

 

 
 
Mia

Mia

3 september 2016 14:04

Så härligt det låter! Jag har också uppnått pensionsåldern, njuter av friherrinnelivet, men arbetar litet perioder då och då. Vill utöka pensionen litet!

http://miatankar.wordpress.com

skogsfen

5 september 2016 20:30

Jag arbetade 1,5 år efter 65 år sen blev mamma sjuk och efter de har jag inte jobbat en enda timma. I dag är det precis ett år sedan mamma blev sjuk.
Kramis.

 
Gittan

Gittan

3 september 2016 16:33

Visst har det stor betydelse när ens mamma har det bra, jag vet hade det likadant när min mamma bodde själv och sedan ensam i en lägenhet på servicehus. Nu bor hon på ett ålderdomshem och då först kan jag koppla av. så härligt du har det med allt du gör. Kram och trevlig lördag.

http://gittanstankar.blogg.se

skogsfen

5 september 2016 20:31

Ja det är så skönt veta att mamma har tillsyn. Ja lite blir det när man känner att man orkar.
Kramis.

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

5 september 2016 10:50

Vad mycket spännande du har på veckoschemat. Ha det gött.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

skogsfen

5 september 2016 20:32

Ja nu känner jag att jag orkar och vill.
Kramis.

 
Primrose

Primrose

5 september 2016 13:19

Men så kul, du kan nu njuta av allt du vill ,)))
Tror oxå att det blir ett jättefint täcke! ,-)
Måla är kul, skulle gärna gå på kurs men nu hinner jag inte, får måla hemma ,-)
Härligt att du kommer och läser för de på äldreboendet! Kanon, det måste verkligen göra dom lyckliga! Tummen upp för dig!
Mycket har du omkring dig, det låter jättefint.
Så jätteskönt för både din mamma och dig att hon mår bra och trivs, det är värt mycket det.
Ha det fortsatt fint KRAM från mig, Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

skogsfen

5 september 2016 20:34

Ja det är så skönt känna att jag kan och vill och framför allt slippa oron för mamma.
Kramis.

 
Kaela

Kaela

7 mars 2017 20:40

Heja dig som går till ett äldreboende och läser för de som inte längre kan själva.
Varm applåd och kram!

http://kaela-bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av skogsfen - 21 november 2016 16:09

...jag skrev ju att jag skulle uppdatera om det blev något täcke eller inte. Här kommer det lite bilder.           Började med att sy remsor till en lång remsa, vek sydde ihop och klippte upp, vek sydde ihop och klippte upp tills det var la...

Av skogsfen - 9 september 2016 16:16

Snart bara om någon timme kommer mitt näst älsta barnbarn på besök. Hon bor numera i England men är hemma på kort besök. Ska bli så kul träffa henne och få höra lite skvaller från England. Jag har fyra barnbarn i ålder mellan 6-24 år Alla åldrar har ...

Av skogsfen - 31 augusti 2016 12:00

....i en serie som gått på TV, Downton Abbey. Jag brukar inte titta på serier p g a att man måste vänta en hel vecka till nästa o s v. Men i bland har det hänt denna hoppade jag i alla fall över då när den gick på TV. Hörde många kommentarer om den o...

Av skogsfen - 22 augusti 2016 18:48

Hej på er! Ja nu har jag äntligen tagit mig i kragen och satt mig vid datorn. Min sommar har varit fantastisk på många vis, men klart det finns det som inte varit så roligt också.   Först var vi på Kreta i maj hade fint väder och jag lyckad...

Av skogsfen - 20 juni 2016 11:49

Lugnet finns kvar och husvagnen har varit ute på vift med oss. Vi har dessutom hunnit med en tur på Kreta. Mamma mår bättre och livet rullar på. Men man får sällan vara glad länge. Nu bor det inte någon katt här på gården längre. Spöket den sista...

Presentation


Jag är som jag skrivit på Presentationen , skrivglad, läsglad, matglad och bara glad

Allt på denna blogg är mitt.

Don't touch my site

SMILE

        

                 

                       
 

Skriv något magiskt ♥

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Du frågar jag svarar.

2 besvarade frågor

Tidigare år

Vem är här?

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

VÄDRET

Rufus.

 

Ronja.

 

Spöket

 


Ovido - Quiz & Flashcards